Contacteaza-ne 0732178001

Doctor-seo.ro © 2024. Toate drepturile rezervate.

Afla cum poti imbunatati viteza de incarcare a unui site.

Publicat de Cosmin Puiu Categoria: SEO

Viteza de incarcare a unei pagini este unul dintre elementele foarte importante ale unui site care-si doreste un ranking cat mai bun si sa ofere vizitatorilor sai o experienta de navigare cat mai placuta. Tocmai din acest motiv, astazi vom discuta si noi acest aspect, iar in randurile ce urmeaza iti vom povesti toate aspectele care tin de acest scor.

Ce reprezinta viteza de incarcare a unui site?

Viteza de incaracre a unui site reprezinta rapiditatea cu care utilizatorii ajung sa vada si sa interacționeze cu informatiile pe care le solicita prin intermediul lui Google sau al oricărui alt motor de cautare.

Din punct de vedere SEO, Site Speed este un termen care trebuie sa fie deosebit de cel de Page Speed. Site Speed reprezinta viteza de incarcare  a unui site pentru un esantion de vizualizari de pagini de pe un site, iar Page Speed reprezinta viteza sau timpul cu care se incarca contul fiecarei pagini a unui site.

Pentru a evalua acest element, Google Pagespeed Insights este cel mai utilizat instrument. Astfel, Pagespeed Insights Speed Score este obtinut prin analiza oferita de platforma si iti arata o masuratoare a vitezei de incarcare a unei pagini. Acesta utilizeaza CrUX (Chrome User Experience report) si rapoartele de la alti doi indicatori metrici, precum FCP (Fist Contentful Paint) si (DCL) DOM Content Loaded, care ofera informatii pretioase pentru cei care vor sa aiba rezultate cat ai bune in motoarele de cautare.

De ce sa ai o viteza de incarcare a site-ului cat mai buna?

In acest moment, experienta pe care o oferi utilizatorilor este unul dintre cele mai importante criterii din evaluarea unui site, iar viteza de incarcare a site-ului are un rol decisiv. Astfel, odata cu imbunatatirea vitezei de incarcare a site-ului obtii si:

  • O rentabilitate mai buna pentru CPC
  • Cresterea traficului organic.
  • Mai multi vizitatori pe site
  • Reducerea ratei de Bounce
  • Asigurarea unei indexări mai bune din partea clawler-elor.

Cum imbunatatesti viteza de incarcare a unui site?

Pentru a obtine rezultate cat mai bune in motoarele de cautare, am stabilit deja ca viteza de incarcare a site-ului este un aspect pe care nu trebuie sa-l neglijezi. Astfel, pentru a o putea imbunatati, tine cont de:

1. Alegerea unor servicii de web hosting de calitate

Gazduirea unui site nu este un serviciu de la care poti face economie. Unele firme pot oferii servicii indoielnice, deoarece au serverele prea ocupate, supraaglomerate si pline de erori, lucru care ingreuneaza accesul la site-ul tau.

2. Redu numarul redirectionarilor si a link-urilor care nu iti folosesc

Ori de cate ori o pagina redirectioneaza catre o alta pagina, are nevoie de un timp suplimentar pentru a astepta finalizarea ciclului de cerere-raspuns HTTP. Prin eliminarea tuturor redirectionarilor inutile, timpul de incarcare va fi îmbunătățit , iar utilizatorul nu va mai fi nevoit sa astepte pentru a ajunge la informația de care are nevoie.

3. Optimizeaza imaginile

Imaginile care au dimensiuni mult prea mari fata de cele necesare incetinesc foarte mult viteza de incarcare a site-ului. De aceea, este important ca de fiecare data cand postezi noi imagini sau clipuri video pe site-ul tau sa verifici care este dimensiunea optima si sa le redimensionezi.

Viteza de incarcare a unui site este un aspect foarte important si relativ usor de indeplinit care te ajuta sa obtii o pozitie cat mai buna in motoarele de cautare. Pe langa acest lucru, ea iti garanteaza si o experienta mai buna a utilizatorilor, vizibilitate, costuri de promovare avantajoase si o rata de conversie imbunatatita. Intr-o agentie SEO de renume, cum este si Doctor SEO, gasesti specialisti gata sa te ajute sa indeplinesti toate obiectivele pe care ti le stabilesti.