Cuvintele cheie potrivite – exact match keywords

Specialiștii de la Doctor Seo vin către tine cu un nou articol care să lămurească o altă taina ce ține de SEO: exact match keywords.

Ce sunt cuvintele cheie potrivite? Exact match keywords

In SEO cuvintele cheie cu potrivire exacta se refera la rezultatele cautarii, adica continutul care se potrivește perfect cu toate cuvintele cheie din interogarea de căutare, exact așa cum au fost introduse. Cuvintele cheie cu potrivire exacta sunt importante atat pentru SEO –  căutarea organica cat si pentru PPC- cautarea platita.

Exact match keywords provin din tipul de potrivire a cuvintelor cheie din Google AdWords care iti permite sa faci publicitate la o anumita cautare cu potrivire exacta.

Ce sunt cuvintele cheie cu potrivire partiala? Partial-match keywords

Cuvintele cheie sau expresiile cu potrivire partiala sunt cumva asemanatoare cu exact match keywords, numai ca se potrivesc doar cu o parte a cuvintelor cheie din interogarea de cautare, nu cu toate.

Diferența dintre exact match keywords si partial match keywords

Asa cum spuneam si mai sus, cuvintele cheie cu potrivire exacta indica un cuvant cheie care se potrivește perfect cu o interogare de cautare, text de ancora dintr-un link sau nume de domeniu. Cuvintele cheie cu potrivire partiala, partial match keywords, este reprezentat de un cuvant cheie care este inclus printr alte cuvinte.

Atat exact match keywords cat si partial match keywords sunt folosite in mod frecvent in SEO, campanii de link building si PPC. Nu exista o diferenta majora intre ele, ambele sunt recomandate sa fie folosite, insa trebuie sa te asiguri întotdeauna ca utilizezi tipul optim de potrivire pentru a evita penalizari Google si costruile ridicate din AdWords.

Exact match keywords sau partial match keywords in SEO?

Clasamentele organice sunt determinate exclusiv de algoritmul Google si de înțelegerea tot mai mare a intentiei si a limbajului. Astfel, datortia modurilor diferite in care oamenii cauta anumite lucruri si a capacitatii Google de a intelege intentia, continutul tau poate fi clasat pe o pozitie buna chiar daca se potriveste doar parțial cu interogarea facuta.

Un alt lucru bun pe care il poti face pentru a te afla printre primele cautari este sa folosesti cuvantul cheie principal in Meta Title  si in alte locuri relevante si sa creezi contiut care sa aprofundeze subiectul folosind sinonime si exemple.Nu a spus nimeni ca este usor sa faci SEO, insa este usor sa astepti rezultate de la un site care a trecut printr-un proces de optimizare SEO. Crezi ca site-ul tau are nevoie de ajutor?