fbpx

Google Possum – Tot ce trebuie sa stiti despre Google Possum Algoritm Update

Pe data de 1 septembrie 2016, a avut loc un update masiv al agloritmilor Google, un update neconfirmat oficial, dar ale carui efecte au fost resimtite din plin.

Acest update a afectat in primul rand functia ,,Local finder” (Local results in pagina cu harti a Google) si de asemenea, a afectat ranking-ul in Google 3-Pack. 

Update-ul a primit numele ,,Possum” deoarece initial, proprietarii business-urilor nu mai gaseau listing-urile Google My Business, insa acestea erau doar filtrate. Asa ca numele a fost inspirat de Opossum, animalul ce se preface mort intr-o situatie din care trebuie sa scape integru. 

Care a fost impactul exact al acestui update? 

Desi nu este nimic oficial, specialistii in domeniu au ajuns la concluzia ca Google Possum a afectat urmatoarele criterii de clasificare. 

    • Rezultate filtrate in functie de afiliere: inainte de acest update, businessurile care erau localizate foarte aproape una de cealalta (in aceeasi cladire) si care faceau parte din aceeasi categorie Google, erau afisate in rezultatele aceluiasi local pack/local finder. Dupa update, unele localuri nu mai apar in acele rezultate, insa apar in momentul in care harta este marita. De aceea, multi proprietari au fost nemultumiti, pentru ca pierd multi clienti care poate nu consulta o harta marita a zonei.
    • Companiile localizate in afara oraselor au urcat in clasament. La acest update s-a intamplat un alt lucru foarte interesant: companiile care au sediul social intr-un oras si punctul de lucru in afara orasului, din punctul de vedere al Google, au urcat in clasament.
    • Alte teorii legate de impactul Possum Update vizeaza cautarile de proximitate, care au devenit mai precise.

 

 

Cum poti afla daca afacerea ta a fost afectata de acest update?

Daca inainte de 1 septembrie 2016, compania ta aparea in topul afisarilor locale, iar acum nu mai este pe aceeasi pozitie, mai mult ca sigur ai fost afectat de acest update. Nu iti face probleme, pentru ca intotdeauna exista o solutie care sa te ajute sa recuperezi locul pe care il detineai in clasamentul rezultatelor, anterior acestui update. Pentru asta, poti apela la specialistii din domeniu, care ofera servicii de optimizare seo Bucuresti.

Cum iti poti recapata locul in clasament?

Nu exista o solutie 100% directa si sigura care sa va ajute sa va recapatati pozitia in clasament, daca ati fost afectati de Possum Update. Ce puteti face in schimb, este sa apelati la o firma ce ofera servicii de optimizare SEO, sa va inarmati cu rabdare, pentru ca schimbarile nu se petrec peste noapte si sa luati in considerare urmatoarele posibile solutii.

  1. Scopul Google este sa pozitioneze cat mai sus in clasament companiile cele mai relevante pentru o anumita interogare. Asa ca te poti concentra pe imbunatatirea Local SEO. Astfel, Google se va convinge ca tu esti singurul care meriti sa fii in top si te va promova pe tine in locul concurentei.
  2. Pentru ca Google Possum ,,tinteste” afacerile din aceeasi categorie si situate la aceeasi adresa, poti face un mic experiment, schimband categoria din care face parte afacerea ta din Google My Business. Insa, mare atentie pentru ca aceasta schimbare poate avea efecte negative si poti face mai mult rau decat bine. De aceea, fa aceasta schimbare doar daca te-ai consultat cu specialisti din domeniu si daca au considerat ca ar putea fi o solutie la problema ta. 

Asa cum spuneam, solutii mai sunt, iar noi la Doctor SEO te putem ajuta sa iti recapeti pozitia in clasament, daca ai fost afectat de Google Possum Update. Nu ezita sa ne contactezi! 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *