fbpx

Google Penguin Update: tot ce trebuie sa stii despre acest update!

Ce este Google Penguin Update?

In anul 2012, Google a lansat un algoritm care in fiecare zi ,,lupta” impotriva tehnicilor de Black Hat SEO, cum ar fi spam-ul si schimbul de link-uri. Acesta este Google Penguin Update, numit astfel chiar de catre unul dintre inginerii care a contribuit la crearea lui. Conform uneia dintre cele mai populare teorii, numele Update-ului este inspirat de catre celebrul adversar a lui Batman, din universul DC, Pinguinul.

Care este scopul principal al lansarii acestui update?

Inainte de lansarea Update-ului in anul 2012, numarul de link-uri care indicau spre un site (backlinks) jucau un rol important in analizarea si indexarea site-ului de catre Google. Astfel, site-urile care aveau un continut slab si care nu ofereau informatii calitative vizitatorilor, erau ,,vazute” mai bine decat site-urile cu adevarat importante, dar care nu apelau la tehnici nepermise, cum ar fi schimb-ul de link-uri.

De aceea, Google a decis sa schimbe lucrurile si sa revolutioneze modul in care sunt clasificate si ierarhizate site-urile. Google Penguin Update a fost lansat pentru a recompensa site-urile calitative, care au crescut cu ajutorul link-urilor organice, relevante si sa le penalizeze pe cele care apeleaza la spam si la schimb de link-uri.

Astfel, Google Penguin Update vine in completarea Update-ului Google Panda si este menit sa reduca eficienta tehnicilor de Black Hat SEO.

De mentionat este faptul ca Google Penguin analizeaza doar link-urile de tip incoming, adica link-urile care indica un anumit site, nu si pe cele outgoing (link-uri care pornesc de la acel site spre altele).

Ce impact a avut primul Google Penguin Update?

Conform estimarilor Google, in aprilie 2012, dupa debutul Update-ului, au fost afectate mai mult de 3 procente din totalul rezultatelor interogarilor.

Google Penguin Update: de la prima lansare si pana in ziua de astazi

Din 2012, algoritmul Google Penguin a updatat de cateva ori, iar mai jos o sa va prezentam datele oficiale. Insa, se pare ca au mai fost cateva update-uri anonime, care ar putea avea legatura cu acest algoritm.

  • Google Penguin 1.1: 26 Martie 2012
  • Google Penguin 1.2: 5 Octombrie 2012
  • Google Penguin 2.0: 22 Mai 2013
  • Google Penguin 2.1: 4 Octombrie 2013
  • Google Penguin 3.0: 17 Octombrie 2014
  • Google Penguin 4.0: 23 Septembrie 2016

Banuiti ca ati fost afectati de Google Penguin Update? Cititi in continuare si aflati cum puteti recupera pozitia site-ului vostru in clasament.

Daca aveti o banuiala ca site-ul vostru a fost afectat de Google Penguin Update, ar trebui in primul rand sa o confirmati sau sa o infirmati. Cel mai simplu este sa verificati daca numarul vizitelor pe site a scazut in perioada update-urilor oficiale sau ale presupuselor update-uri. Apoi, cel mai bine este sa apelati la o agentie SEO care o sa va acorde cele mai bune sfaturi pentru a va reveni in urma penalizarii.

Pentru a nu scadea si mai mult in clasament, veti avea nevoie de cele mai bune servicii SEO si bineinteles, sa ascultati sfaturile si recomandarile specialistilor.

Pe scurt, ce puteti face pentru a va recupera dupa Google Penguin Update? Primele si cele mai simple masuri ar fi:

  • inlaturarea backlink-urilor anorganice asupra carora aveti control
  • diminuarea spam-ului pe care l-ati generat in incercarea de a va creste pozitia in clasament
  • revizuirea intregului continut al site-ului, cu focus pe cuvinte cheie si link-uri. Este recomandata inlaturarea celor care nu ai nici o legatura cu intregul continut al unui articol sau al unei pagini.

Bineinteles ca acestea sunt doar cateva dintre masurile ce le puteti implementa, insa cel mai sigur ar fi sa apelati la specialisti. Acestia vor face tot posibil pentru a va asigura ca site-ul isi va reveni complet si mai mult, va vor oferi cel mai bun plan pentru o optimizare SEO ca la carte. Totul pentru a va ajuta sa cresteti in mod organic si sa aveti succes.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *